26 d'abril de 2024

Isabel Clara-Simó enceta els actes sobre la violència envers les dones de Manlleu

Les activitats volen recordar que encara tenim un llarg camí per recórrer pel que fa a l’eradicació de la violència

El Ter 19 de novembre de 2009 a les 11:18
Isabel Clara-Simó a la biblioteca de Manlleu aquest dimecres
El pròxim 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Manlleu ha programat diversos d'actes. Un d'ells va ser la conferència de l'escriptora Isabel Clara-Simó aquest dimecres.

Sota el títol "Les dones; esperit de superació", l'escriptora d'Alcoi va pronunciar una xerrada a la biblioteca Bisbe Morgades. Al mateix espai, també es pot veure des d'aquest dimecres l’exposició "Ressorgir". Es podrà visitar fins al 12 de desembre i es tracta d'una mostra de llibres que ajuden a trobar el camí de sortida a situacions complexes: maltractaments, violència, abandonaments, depressió, etc.

Els actes de Manlleu continuen aquest dijous amb una conferència sobre La prevenció de la violència domèstica i de gènere a l’IES Antoni Pous, a càrrec de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, dirigida a l’alumnat d’aquest centre. El dia 12 es va fer aquesta xerrada a l’escola Casals Gràcia.

Divendres es representarà l’obra "Fàbrica de Núvies" de Montserrat Mas a càrrec de la companyia A4Mans al Teatre de Gràcia a les deu de la nit. Mentre que el dissabte, els grups de La Cova Disease, 9.32 mm, Last Words, Èxit, Ridoh & Skam, Ressaka Ska i PD Sayo actuaran a la Sala Keeper a la mateixa hora.

El dimecres 25 de novembre a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Fra Bernadí es farà la lectura del manifest per a l’eliminació de la violència contra les dones, a càrrec del regidor de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Joan Carles Rovira. Posteriorment, s’encendran 300 espelmes per dir prou "Cap cop més!" i hi haurà una actuació de dansa contemporània a càrrec de l’escola de Dansa Laia Baulenas.

El dijous 26 de novembre es realitzaran dos tallers per a la prevenció de la violència de gènere a càrrec de Manuel Luque, caporal de les Franqueses del Vallès, i l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Manlleu a la tarda al Casal Cívic de Manlleu i a l’espai de les piscines municipals. El divendres 27 de novembre es farà un concurs de grafits a les cinc de la tarda a la plaça de Dalt Vila. I finalment, el diumenge 29 de novembre es farà una exhibició de hip-hop amb participants d’arreu de Catalunya a partir de les quatre de la tarda al Teatre de Gràcia.

Les activitats que s’organitzen fins al proper 13 de desembre volen recordar a la ciutadania que encara tenim un llarg camí per recórrer pel que fa a l’eradicació de la violència en qualsevol de les seves formes, però fent un especial record a la que pateixen encara moltes dones per part de les seves parelles o el seu entorn.
Etiquetes:
Societat