26 d'abril de 2024

El manlleuenc Tomàs Espanyó rep un dels guardons del Dia de la Sardana

El guardó se li donarà aquest dissabte a la tarda per l’“Estudi estratègic de la cobla com a bé cultural”

El Ter 21 de novembre de 2009 a les 13:34
Sardanes a Manlleu. Foto: C.Navarro-GFM
L’enginyer i músic, Tomàs Espanyó ha estat guardonat amb un dels premis del Dia de la Sardana que atorga la Federació Sardanista de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular, concretament en la categoria d’Estudis Sardanistes. El guardó se li donarà per l’"Estudi estratègic de la cobla com a bé cultural". Segons el music manlleuenc el reconeixement li servirà per difondre aquest treball.

El guardó se li farà entrega aquest dissabte en l'acte solemne de concessió de les medalles al mèrit i els premis sardana de 2009 que es farà a partir de 2/4 de 6 a la tarda, a la Basílica de Santa Maria de Mataró. L’estudi és una reflexió sobre les diferents eines d’organització i gestió estratègica aplicades al sector cultural de la música popular, concretament al coblisme, format per les sardanes, les colles i els esbarts dansaires. Espanyó destaca la seva importància tant a nivell social com cultural en l’articulació del nostre país encara que destaca que hi ha feina per fer des dels mateixos agents sardanistes.

L’"Estudi estratègic de la cobla com a bé cultural" va ser desenvolupat i presentat a la Universitat de Vic, i va ser ponenciat en el III Congrés d’Enginyeria i Cultura Catalana a la Universitat de Palma de Mallorca celebrat el desembre de 2008.

Tomàs Espanyó Comelles té un ampli currículum com a músic: cellista i contrabaixista i com a tal ha format part de les cobles: Jovenívola de Sabadell, Lluïsos de Taradell, Sabadell i Principal del Llobregat, essent en aquesta última que també ha desenvolupat la tasca de representant. Ha estat promotor de l’espectacle "Camí d’Apira. Músiques d’una terra sense límits".
Etiquetes:
Cultura