27 d'abril de 2024

Jordi Fàbrega posa els locals municipals a disposició de la consulta del 13 de desembre

En el cas de Sant Pere de Torelló, l'entitat local que organitza la consulta està formada per uns seixanta veïns

El Ter 24 de novembre de 2009 a les 16:56
L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega
L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega (Entesa per Sant Pere-EPM), ha signat un decret d'alcaldia on posa a disposició dels organitzadors de la consulta sobre la independència del 13 de desembre els locals i instal.lacions municipals per si consideren oportú utilitzar-los.

L'alcalde, i portaveu de la plataforma Decidim.cat, diu que en la seva condició d'autoritat municipal no pot negar la utilització d'uns espais que són 'de la pròpia gent' a una comissió formada per més de 60 veïns.

L'alcalde de Sant Pere de Torelló considera que la 'intocable' Constitució Espanyola empara en els principis de la llibertat d'expressió, de la llibertat ideològica, de reunió, de participació en els afers públics i de petició individual o col.lectiva. Jordi Fàbrega diu que és conscient que el seu gest pot generar reaccions des de l'estructura de l'Estat. Fàbrega però deixa clar que per 'principis' ell no pot negar la col.laboració en un procés participatiu on es fa una reunió sobre una temàtica -'en aquest cas la independència'- on els veïns s'expressen lliurament 'mitjançant el seu vot'.

En el cas de Sant Pere de Torelló, l'entitat local que organitza la consulta està formada per uns seixanta veïns. Entre aquests hi ha persones a títol individual però també entitats com el Casal Cultural, l'Agrupació Sardanista i la colla de geganters i grallers del poble.

L'alcalde diu que obertament no s'havia fet encara cap petició des dels promotors per utilitzar una sala municipal el dia de la consulta. Tot i això aquest dissabte s'ha previst un acte informatiu sobre la consulta que es farà a la sala polivalent de l'edifici de les Monges, de titularitat municipal.
Etiquetes:
Societat