23 d'abril de 2024

Vic va celebrar el 20è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants

Durant l'acte es van llegir manifestos a favor dels drets dels infants, hi va haver jocs, tallers i exposicions

El Ter 30 de novembre de 2009 a les 15:25
L'acte va comptar amb els consellers i conselleres del consistori infantil de Vic
Aquest diumenge, Vic va celebrar el 20è aniversari de la convenció dels Drets dels Infants amb un acte festiu i alhora reivindicatiu. L'acte va ser conduït pels consellers i conselleres del consistori infantil i va comptar amb la participació de diverses entitats de la ciutat.

Durant l'acte es van llegir manifestos a favor dels drets dels infants, hi va haver jocs, tallers i exposicions de treballs i fotografies. També es va comptar amb una breu actuació d'alumnes de l'escola de música de Vic. La celebració va consistir també en oferir un espectacle d'animació infantil dissenyat especialment per l'ocasió, amb cançons sobre els drets dels infants.

Diverses entitats de Vic es van sumar a la celebració organitzant tallers i jocs pels nens i nenes. L'Esplai Xivarri, l'Escola de Música de Vic, Creu Roja, Associació Yanapi, Agrupació de Sords, Escoltes Guillem de Montrodón, Escola de la Pau, La caseta, Mares de llet, Centre Obert, entre d'altres.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora d'Educació, Anna Erra que va agrair la bona feina feta per part de totes les entitats participants. Amb aquesta celebració l'Ajuntament de Vic reafirma el seu compromís i el seu treball a favor dels infants de la ciutat.

L’any 1959 es va fer la Declaració dels Drets dels Infants per tal de garantir el benestar dels nens i nenes. Aquesta declaració, però, no obligava a cap Estat a aplicar les actuacions descrites a aquest manifest. No obstant, la necessitat de donar força als drets dels infants va fer que s’elaborés un nou tractat, la Convenció sobre els Drets dels Infants. La citada convenció va ser adoptada, per unanimitat, per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. En aquesta convenció es van redactar 54 articles, concretats en 10 principis.

L'acte va comptar amb diversos tallers i jocs

Etiquetes:
Societat