25 d'abril de 2024

La Falange convoca manifestacions a tots els municipis on es celebraran referèndums

Osona Decideix ha demanat a la Generalitat que els faciliti protecció policial

El Ter 2 de desembre de 2009 a les 09:24
Una imatge d'arxiu d'una manifestació de la Falange
La Falange Española de las Jons ha adreçat una sol·licitud per manifestar-se en tots els municipis on s’estaran fent referèndums el dia 13. Osona Decideix, com a cos de gestió electoral a la comarca d’Osona, ha exigit al govern de la Generalitat protecció front del que anomenen "l'amenaça feixista".

Alfons López Tena, director executiu d’Osona Decideix, explica que la decisió no depèn dels ajuntaments sinó que la decisió és en mans de la Conselleria d’Interior, que ha de decidir si autoritza o no les concentracions. Osona Decideix garantirà amb els seus propis mitjans de seguretat, organitzada per voluntaris, el lliure exercici i el dret a vot, per a tots els ciutadans. Tot i així, espera poder comptar amb la protecció policial.

Segons López Tena, el problema principal és que els feixistes no es mobilitzen per demanar un vot pel NO o per fomentar l’abstenció, sinó que volen impulsar agressions per mirar d’impedir que la gent pugui exercir el seu dret a vot. En cas que la Conselleria d’Interior no autoritzi les concentracions, la Falange podria recórrer als tribunals perquè sigui un jutge qui els autoritzi.
Etiquetes:
Societat