26 d'abril de 2024

Els empresaris d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa posen les bases per col·laborar

Un dels sectors en el qual podria cristal·litzar primer aquesta col·laboració, és el carni amb la creació d’un clúster

El Ter 4 de desembre de 2009 a les 13:51
Tomàs Feliu de la Garrotxa, Joan Vilalta del Ripollès, Antoni Soy secretari d'Indústria i Empresa, i Joan Rovira d'Osona
Les tres associacions empresarials han fet aquest divendres el primer acte conjunt amb la presentació a Manlleu del pla Indústria 21, sobre la realitat industrial de les comarques catalanes.

L’objectiu és sumar esforços, aprofitant la proximitat física i la sinèrgia de sectors industrials presents a les tres comarques. Joan Rovira, president del Consell Empresarial d’Osona, destaca la voluntat de sumar.

Osona i el Ripollès ja comparteixen serveis a nivell empresarial i polític, i ara s’hi integrarà la Garrotxa. Amb l’obertura del túnel de Bracons, la comarca de la Garrotxa s’ha fet més pròxima. La col·laboració està una fase inicial per veure les possibilitats que hi ha a partir d’interessos comuns. Es tracta d’un projecte innovador que pretén aprofitar les potencialitats de les tres comarques per treure’n un benefici mutu. Un dels sectors en el qual podria cristal·litzar primer aquesta col·laboració, és el carni amb la creació d’un clúster, un conglomerat d’empreses càrnies. L’acte ha comptat amb el secretari d’Indústria i Empresa del departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Antoni Soy, que ha destacat que la clau per competir és la unió.

El primer acte conjunt ha consistit en la presentació al Museu Industrial del Ter de Manlleu d’un pla de difusió de la realitat industrial catalana, liderat per Foment del Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i Fepime Catalunya.

L'acte s'ha fet a l'auditori Roca del MIT de Manlleu

Etiquetes: