26 d'abril de 2024

Els professors de la concertada surten decebuts de la reunió amb educació

El grup reclama l’homologació de les condicions laborals amb els professors de l’ensenyament públic

El Ter 9 de desembre de 2009 a les 19:54
Imatge de l'assemblea d'aquest dimecres
Decepció. Amb aquest mot qualifica el Grup de Mestres i Professors de les Escoles Concertades de Catalunya amb Contracte Programa la reunió que han mantingut aquest dimecres a Barcelona amb el Departament d’Educació. El grup reclama l’homologació de les condicions laborals amb els professors de l’ensenyament públic.

Lleonard Sánchez, membre del col·lectiu, explica que esperaven, després de l’aprovació de la LEC, l’homologació de les condicions laborals. El grup de professors ha mostrat la seva decepció quan se’ls hi ha anunciat una possible homologació quan finalitzi el desplegament de la nova llei d’educació que està previst que finalitzi el 2017.

Ernest Pla explicava que estaven esperançats ara que s’estan renovant els contractes programa per tal d’aconseguir algunes de les seves reivindicacions. Tant Pla com Sánchez expliquen que des del Departament se’ls hi reconeix que estan fent una feina diferent de les altres escoles i que en cap moment no els hi han dit que les seves reivindicacions no siguin lògiques. En una assemblea celebrada aquesta tarda el col·lectiu ha de decidir si continuen amb els actes reivindicatius.

A la reunió hi ha assistit Camil Fortuny, Director General de Recursos del Sistema Educatiu, Dolors Collell, Directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central i Rafael Gisbert, de la Subdirecció General de Centres Educatius. També hi ha estat presents Ernest Pla, Lleonard Sánchez i M. Carme Boix com a representants del grup, Carles Armengol Secretari General Adjunt de les Escoles Cristianes de Catalunya i representants dels sindicats d’ensenyament.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu