26 d'abril de 2024

La Falange desisteix de convocar concentracions pel 13D però fa una crida a la població perquè es manifesti

Alfons López Tena creu que l'autorització de les manifestacions pel dia 12 ha estat una 'campanya contra el referèndum'

El Ter 10 de desembre de 2009 a les 09:40
L'acte central de la campanya Vall del Ges Decideix va reunir dimarts unes 300 persones al barri de Montserrat
La Falange finalment no aixoplugarà les concentracions que havia anunciat en tots els pobles on el 13D es farà consulta sobre la independència. Tampoc no ho faran el dia 12, com els proposava Interior. Sí que fan una crida a la població a manifestar-se espontàniament.

Tot i això, l’Ajuntament de Vic va demanar a Interior que rectifiqués la seva decisió d'autoritzar aquest dissabte una concentració de la Falange a la plaça Major, en ple mercat. Des d'Osona Decideix, el seu coordinador, Alfons López Tena, creu que l'autorització de les manifestacions pel dia 12 ha estat una 'campanya contra el referèndum' del conseller, Joan Saura i del secretari de seguretat, Joan Delort. López Tena nega que en cas que finalment hi hagi manifestació feixista del dia abans de la consulta pugui condicionar la participació.

D'altra banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Albert Rivera, ha anunciat que aquest dijous instaran a la Delegació del govern espanyol a Catalunya que revisi totes i cadascuna les resolucions de ple de suport a les consultes. Ciutadans demanen que s’estigui alerta per prohibir als ajuntaments que cedeixin locals públics per fer els referèndums simbòlics i que usin el cens electoral.
Etiquetes:
Societat