25 d'abril de 2024

Vicent Sanchis omple la sala de plens de l'Ajuntament de Tona en l'acte final de campanya del 13D

Sanchis: "El 13D és un assaig de la força de la societat catalana"

El Ter 10 de desembre de 2009 a les 10:20
Una imatge de l'acte d'aquest dimecres a Tona
Una setantena de persones van omplir aquest dimecres al vespre la sala de plens de l'Ajuntament de Tona en l'acte final de campanya per la consulta d'independència del proper diumenge.

La xerrada va estar protagonitzada per l'exdirector de l'Avui (actualment director de BarçaTV), Vicent Sanchis i per l'escriptor, Alfred Bosch. Les ponències van començar a càrrec del Jutge de Pau de Tona, Josep Sardà, qui va apel·lar al context històric de la jornada del 13D. Posteriorment va ser Vicent Sanchís qui va prendre la paraula esmentant que amb "aquests referèndums pot passar qualsevol cosa però ja s'ha iniciat una ruta no marcada". Segons l'actual director de Barça TV, "el 13D és un assaig de la força de la societat catalana" que "a partir d'aquí s'espantarà al Tribunal Constitucional i a les institucions espanyoles".

D'altra banda, Alfred Bosch va fer especial menció al fet que "no s'està parlant de nacionalisme, ni d'identitat ni tant sols d'independència, s'està parlant de llibertat". L'escriptor va indicar que "si això surt bé, comptant els vots es podrà parlar d'independència" i "qui suposa a les consultes és que no ha entès el significat de democràcia". Bosch va acabar el seu parlament esmentant que "el què va començar a Arenys es pot consagrar a Osona".

L'acte va acabar amb un torn de precs i preguntes en el que va sorgir la inquietud pels que estiguin en contra de les consultes. Sanchis va deixar clar que "la gent partidària del "no" s'ha sumat a l'abstenció".

Abans de les diferents ponències, es va presentar el vídeo de suport al referèndum protagonitzat per tonecs. L'acte va comptar amb la presència del president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, a més de periodistes de la BBC i del diari francès, Libération, entre d'altres.
Etiquetes:
Societat