25 d'abril de 2024

Laporta demana el vot pel 'sí' per un país que està morint

Segons el coordibnador d'Osona Decideix, Alfons López Tena, el referèndum 'compleix totes les lleis'

El Ter 12 de desembre de 2009 a les 13:49
Joan Laporta en l'acte de tancament de campanya d'Osona decideix
En una plaça Major de Vic plena, aquest divendres al vespre s’ha fet l’acte de clausura d'Osona Decideix, la plataforma que coordina els 34 municipis d'Osona que aquest diumenge faran la consulta d’independència de Catalunya. Un miler de persones han pogut escoltar la ponència del president del FC Barcelona, Joan Laporta, que en qualitat de particular, considera que 'Catalunya està morint' i apel·la a votar sí en el referèndum d'independència que es faran en més de 160 municipis catalans.

El president blaugrana creu que aquestes consultes serveixen tant per demostrar que el país es 'desperta' com per millorar l'autoestima del poble català. En la seva intervenció, Laporta ha parafrasejat el sociòleg Salvador Cardús, en referència a 'la dissolució' de la immigració . En aquest sentit ha apel·lat els catalans a fer participar els nouvinguts 'del somni català' perquè considera que aquest fet és important pels país.

Prèviament a Joan Laporta, el jurista i coordinador d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha exercit el paper de neutralitat. L'exvocal del Consell General del Poder Judicial ha dit que l'organització osonenca ha demostrat que pot exercir d'estat perquè 'ni l'estat espanyol ni la Generalitat' han pogut impedir el referèndum perquè 'compleix totes les lleis'. Durant l'acte de clausura de la campanya d'Osona Decideix s'han escoltat 'Els Segadors', hi hagut l'actuació dels Sagals d'Osona i l'actuació del músic Pep Sala.

Osona Decideix

Etiquetes:
Societat