25 d'abril de 2024

La coordinadora nacional de les consultes calcula que al migdia havien votat entre 60.000 i 70.000 persones

Ha fet aquestes declaracions en la seva visita al col·legi electorial del Temple Romà de Vic

El Ter 13 de desembre de 2009 a les 14:03
Un dels col·legis electorals que hi ha a Manlleu
El portaveu de la coordinadora nacional de les consultes independentistes, Uriel Beltran, diu que les xifres estimatives amb les que treballa l'entitat apunten que fins a les dotze del migdia haurien votat a les consultes que es fan a tot el país entre 60.000 i 70.000 persones.

En la seva visita al col·legi electoral situat al Temple Romà de Vic, Bertran ha destacat la normalitat de la jornada i l''enorme afluència' de visitants registrada fins ara als municipis que aquest diumenge celebren la consulta. Beltran també ha anunciat que els preparatius per celebrar el referèndum el proper mes d'abril a Barcelona està acomplint les expectatives i que 'en només cinc dies ja s'han inscrit 2500 voluntaris'.

Les dades de participació però serien variables, segons ha explicat Betran, perquè les dades arriben de les 'principals poblacions o ciutats' mentre que en municipis més petits les dades de participació 's'aniran volcant' al servei informàtic en punts horaris determinats. Beltran diu que no té constància de cap tipus d'incidència. Betran ha negat que la consulta només es faci en zones del municipi on el sí té el suport garantit perquè hi ha ciutats mitjanes catalanes com Vic, Sant Cugat del Vallès o Vilanova i la Geltrú: 'Reflectirà el que és la realitat de la nació catalana'

Respecte al nombre de voluntaris inscrits al web de la consulta que es promou a Barcelona, Beltran ha destacat que amb aquest nombre d'inscrits es demostra que la capital catalana pot 'liderar' el procés de consultes sobre la independència. El fet que Catalunya sigui la capital de Catalunya però també 'una capital del món' pot ajudar, segons Uriel Beltran, a 'projectar aquest procés amb encara més força'.

El membre de la coordinadora nacional ha assegurat que després del 13-D, Catalunya 'despertarà sent un altre país'. Tot i que admet que el país tindrà 'el mateix territori i la mateixa gent' si que diu que 'l'autoestima' de Catalunya serà ' una altre' fet que permetrà tenir un país 'sense límits en la seva ambició política'.

Les votacions de la consulta avancen a bon ritme

Imatge d'un col·legi electoral de Manlleu

Etiquetes:
Societat