26 d'abril de 2024

Puig diu a Vic que les consultes demostren que Catalunya 'no es rendirà ni dimitirà' en les aspiracions nacionals

Puig considera que s'està entrant en 'un nou cicle' on Catalunya veu com 'l'Espanya confederal li tanca les portes'

El Ter 13 de desembre de 2009 a les 19:40
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha visitat Vic acompanyat de dirigents de CDC de la comarca d'Osona
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, considera que la 'transcendència simbòlica' de les consultes sobre la independència que es fan aquest diumenge 13 de desembre és la demostració que Catalunya 'no es rendirà i no dimitirà' en les seves aspiracions nacionals.

Puig considera que s'està entrant en 'un nou cicle' on Catalunya veu com 'l'Espanya confederal li tanca les portes'. Per això, com alternativa es planteja l'opció de trucar Europa 'per poder portar a terme la seva aposta de país'. Puig, que ha visitat col·legis electorals a Vic, considera que les consultes són 'la reacció' a la limitació posada des de l'Estat. Això demostra que 'una proposta confederal no és possible'.

Puig ha recordat que Artur Mas ja va situar, ara fa dos anys el dret a decidir com a 'eix neuràlgic' de cara als escenaris polítics del de futur. El dirigent considera que ara cal ser capaç d'aconseguir 'les majories polítiques suficients' i les majories 'generals necessàries' de cara a poder exercir aquest dret que ha de ser 'un gran repte de futur'. Part de l'alta mobilització aconseguida, l'atribueix Puig, a la consciència social que genera la sentència del Tribunal Constitucional. Segons el dirigent convergent, la població no entén que en referèndums vinculants, com el de l'Estatut, 'no hi hauria d'haver ningú que podés alterar la voluntat sobirana d'un poble'.

Puig considera que hi ha qui està 'menystenint' el procés participatiu del 13-D, en clara referència al president espanyol, Rodríguez Zapatero, però que les votacions són 'el primer pas' d'un nou cicle polític que portarà 'tranquil·lament i pacíficament' una nova orientació de les ambicions catalanes gràcies a aquest 'sometent democràtic' que són les consultes .

Felip Puig diu, però, que per no generar frustració cal deixar clar que aquesta iniciativa no és vinculant. Puig defineix les consultes com d'un 'exercici pràctic o preparatori' del que pot ser en el futur el dret a decidir del poble català. Això generarà un pas endavant en el plantejament nacional del partit? 'Estem davant un nou escenari i el país i la política estem entrant en una nova etapa. Ni ens declarem independentistes ni renuncien a la independència del país'.
Etiquetes:
Societat