24 d'abril de 2024

Els osonencs que volien participar en la marxa a favor de Gaza se sumen a un grup de 200 persones per fer-ho possible

Durant 5 hores han fet una assentada a la carretera que uneix Al Arish amb Rafah

El Ter 28 de desembre de 2009 a les 21:00
Imatge dels dos osonencs
Els dos osonencs que volien participar en la marxa a favor de Gaza i que estaven retinguts per la policia a Egipte han iniciat, aquest migdia, la marxa a peu.

La taradellenca Laura Arau i el vigatà Manuel Tapial, membres de l’associació Cultura, Pau i Solidaritat d’Osona, estaven retinguts sense poder sortir d’Al Arish des d’aquest diumenge perquè la policia egípcia els ho impedia. Després d’intentar infructuosament escapar-se en transport públic, han decidit marxar a peu cap a la frontera de Rafah però tant sols han pogut avançar dos quilòmetres ja que la policia els ha barrat el pas. Durant 5 hores han fet una assentada a la carretera que uneix Al Arish amb Rafah i s’han vist obligats a avortar l’avançada. Han cregut convenient sumar-se a un grup de 200 persones que tenen per objectiu arribar a Gaza. En aquests moments es troben a l’hotel envoltats de policia.

Són una dotzena de persones, entre les quals hi ha 4 catalans. El principal inconvenient que tenen és que només es poden moure limitadament, però no poden agafar cap transport públic, ja que la majoria estan vetats als estrangers.

La delegació osonenca, està formada per 5 persones, i juntament amb altres associacions de Catalunya i Madrid van marxar la setmana passada amb la intenció d'entrar a la Franja de Gaza juntament amb un contingent internacional. La marxa ‘Gaza Freedom March’ comença aquest dilluns des de Rafah i coincideix amb l'aniversari de l'última massacra realitzada per l'exèrcit d'Israel a la Franja.
Etiquetes: