26 d'abril de 2024

Els pastissers catalans preveuen vendre 850.000 tortells de Reis

El tortell estrella continua sent el farcit de massapà i amb fruita confitada per sobre

El Ter 5 de gener de 2010 a les 11:26
El tortell tradicional és el de pasta de brioix, que es decora amb massapà, fruita confitada i sucre
Els Reis Mags arriben amb joguines i també amb milers de tortells sota el braç. Els gremis de pastissers de Catalunya preveuen vendre 850.000 tortells de Reis, una xifra similar a l'any passat. Aquesta dolça tradició passa per sobre de la crisi econòmica, per segon any.

El tortell estrella continua sent el farcit de massapà i amb fruita confitada per sobre. La demanda, però, fa que cada any se'n produeixin més d'altres tipus de farcits, sobretot de nata, trufa i crema.

Pel que fa al preu, oscil·len entre els 10 i els 40 euros, depenent de la mida del tortell -el quilo ronda els 25 euros. Segons Joan Turull, president del gremi de pastissers de Barcelona, una família es gastarà un mínim d'entre 15 i 25 euros en el tortell de Reis. En els darrers anys s'han incrementat les vendes de tortells el dia 5 de gener per evitar les cues o perquè, en lloc d'esperar fins al mateix dia de Reis, els consumidors opten per menjar el tortell la nit d'abans.

Els que més èxit tenen són els de massapà, però també han incrementat la seva presència els que estan farcits de nata, crema, trufa, confitura o cabell d'àngel. Mentre el farciment es pot fer a gust del consumidor, el que es manté és la forma rodona, l'elaboració amb pasta de brioix i les sorpreses que amaga a l'interior: el rei i la fava.
Etiquetes:
Societat