23 d'abril de 2024

Els boscos de bruixes i bandolers seran un reclam turístic a cinc municipis d'Osona i la Selva

El programa s'emmarca en el projecte estatal Horizonte 2010 i compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros

El Ter 8 de gener de 2010 a les 20:25
Foto del conseller Huguet amb els alcaldes d'Osona i la Selva
Tres municipis d'Osona i dos de la Selva impulsaran un programa de turisme basat en els boscos de bruixes i bandolers. L'objectiu és posar en valor la història i les llegendes relacionades amb aquesta temàtica en el territori muntanyenc del Montseny-Guilleries-Lluçanès i explotar-les turísticament per dinamitzar aquestes comarques d'interior.

El programa s'emmarca en el projecte estatal Horizonte 2010 i compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros. El conseller Josep Huguet l'ha presentat aquest divendres a Sant Hilari de Sacalm i n'ha destacat la seva potencialitat com a model de turisme sostenible. Ha afegit que cal que els municipis busquin els seus elements diferenciadors.

Els tres pobles d’Osona inclosos en aquest programa triannual són Olost, Sant Feliu Sasserra i Viladrau. El pla està basat en les bruixes i els bandolers, principals protagonistes de la zona durant la Catalunya dels segles XVI i XVII, amb personatges molt destacats com ara Serrallonga o Rocaguinarda. Aquesta temàtica també quedarà inclosa en la resta de productes turístics del país recollits en la marca la Catalunya Rebel, que va des del segle XVI fins al XVIII.

Tots aquests indrets seleccionats van ser escenari de celebracions i rituals, boscos d'herbes per a pocions i ungüents, camins d'assalt, coves de refugi o arbres totèmics, que ara es volen recordar. El Pla de Competitivitat Turística 'Boscos de Bruixes i Bandolers' s'inscriu en el projecte estatal Horizonte 2010, dotat amb 2,5 milions d'euros, amb una aportació de 833.667 euros a parts iguals entre l'Estat, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i els ajuntaments que s'integren al projecte. Té una vigència de tres anys, que va des del 2010 fins al 2012.
Etiquetes:
Economia i empresa