24 d'abril de 2024

Entitats i col·lectius d'immigrants de Vic consideren 'il·legals' els criteris d'empadronament i en demanen la retirada

Les entitats demanen la retirada 'immediata' dels nous criteris d'empadronament anunciats pel govern municipal

El Ter 12 de gener de 2010 a les 09:25
Representants d'entitats socials com Caritas, Tapís, Veus Diverses, sindicats com CCOO i UGT o col·lectius d'entitats
Una vintena d'entitats i col·lectius d'immigrants consideren 'greu' la decisió de l'Ajuntament de Vic de no deixar empadronar als immigrants que no puguin acreditar un visat. Les entitats demanen la retirada 'immediata' dels nous criteris d'empadronament anunciats pel govern municipal.

Aquests col·lectius consideren 'il·legals' i 'greument discriminatoris' aquests criteris que, segons ells, 'contradiuen' el Pacte Nacional per a la Immigració. En la reunió d'aquests col·lectius feta al Casal Claret, les associacions diuen que la modificació de la llei orgànica en la qual s'empara l'Ajuntament per justificar els nous criteris només són vàlides per l'entrada al país i no pas per l'empadronament.

En el comunicat que ha llegit al final de la reunió, l'advocat i membre de Veus Diverses, Antoni Iborra, es considera que la decisió del consistori de la capital d'Osona ha causat un 'gran malestar' tant entre les persones nouvingudes com entre la població 'general' perquè en el futur 'afecta o pot afectar' a diferents poblacions d'Osona i de Catalunya. El text consensuat per totes les entitats signants es reclama 'respecte' per als col·lectius de persones nounvingudes i es demana que es deixi de 'criminalitzar' persones 'només pel seu origen, condició social o situació administrativa'.

Les entitats lamenten que se'ls hagi marginat a l'hora de prendre una decisió com la dels nous criteris d'empadronament que els afecta directament. Consideren que 'el primer requisit' per garantir una bona convivència és un 'diàleg constructiu i respectuós' amb la 'dignitat i els drets' de totes les persones, impulsant una 'autèntica participació ciutadana'. També reclamen a totes les administracions que 'intensifiquin' el seu esforç i 'recolzament' a favor dels municipis que tenen més immigració per tal de preservar 'abans que tot' aspectes com la 'pau social' i la 'bona entesa'.

Tot i el malestar que ha causat la decisió les entitats emplacen a l'equip de govern a una reunió 'immediata' perquè diuen que tenen voluntat de continuar treballant 'colze a colze' amb l'Ajuntament per impulsar polítiques i actuacions d'acollida 'degudament consensuades'. Si les reunions que s'ha de mantenir no donen cap acord, algunes entitats no descarten mobilitzar-se.

Antoni Iborra, portaveu del col·lectiu d'entitats

Etiquetes:
Societat