23 d'abril de 2024

La Revista Mà i UGT inicien una campanya per mostrar el seu rebuig al sistema d'empadronament de Vic

En la carta que s'envia a l'alcalde es diu que les mesures són 'discriminatòries'

El Ter 13 de gener de 2010 a les 10:41
Les cartes es poden enviar a traves del bloc de la revista i del grup de Facebook que s'ha creat en contra de la mesura
La Revista Mà i la UGT de Catalunya han engegat una campanya en què les persones que no estan d'acord amb els nous criteris d'empadronament anunciats per l'Ajuntament de Vic poden enviar una carta electrònica a l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, per mostrar el seu desacord.

Des de la Revista Mà i el sindicat UGT, Cesc Poch, consideren que aquesta campanya vol mostrar el seu rebuig a la mesura amb una 'resposta' que no vol generar 'més tensió a la que ha provocat la decisió municipal. Les cartes es poden enviar a traves del bloc de la revista i del grup de Facebook que s'ha creat en contra de la mesura i on fins ara s'hi han adherit més de 700 persones.

Els promotors de la campanya no tenen clar el nombre de correus es poden arribar a enviar durant la campanya però Poch diu que confia que en siguin 'centenars'. El nombre de visites al bloc ha augmentat notablement en les darreres hores així com les adhesions al grup del Facebook. El mateix Cesc Poch assegura que tot i que la decisió de l'alcalde ha rebut molts suports en els mitjans de comunicació està convençut que 'no per cridar més' es representa una majoria del país. Poch està 'convençut' de que es viu en una societat 'sensata' on no es poden fer 'bestieses' en la gestió de la immigració.

En la carta que s'envia a l'alcalde es diu que les mesures són 'discriminatòries' i es recorda que l'objectiu del padró es 'planificar i distribuir els recursos' d'acord amb la població però no pas una eina per 'rebutjar el dret a la ciutadania'. En la carta s'assegura que les mesures 'no frenaran' la vinguda de nous ciutadans sinó que faran que aquests fugin a altres municipis o visquin a la ciutat sense poder accedir als serveis universals, vulnerant els seus drets.

També es recorda que el fet de no accedir a l'empadronament impossibilita l'accés 'a gairebé tot' com a l'educació, a la sanitat o als serveis socials. En la carta es diu que la immigració 'no pot ser terreny de confrontació electoral' i es diu que l'extrema dreta racista 'no s'ha combatre' assumint-ne els seus postulats.

Revista Mà

Etiquetes:
Societat