26 d'abril de 2024

SOS Racisme assegura que l'alcalde de Vic només buscava "rèdits electorals"

S'ha mostrat partidària d'oferir les ajudes necessàries als serveis públics per poder atendre la població

El Ter 21 de gener de 2010 a les 17:59
La portaveu de SOS Racisme a Catalunya, Begoña Sánchez, ha acusat avui l'alcalde de Vic, José Maria Vila d'Abadal, de buscar "rèdits electorals" amb la proposta de no empadronar immigrants 'sense papers', més que no l'aplicació d'aquesta mesura.

Sánchez ha declarat que "no era tant posar en marxa la mesura, sinó donar el missatge que tindrà mà dura amb la immigració". Així, ha assegurat, l'alcalde busca vots que podrien anar al partit Plataforma x Catalunya. Ha qualificat d'"una gran irresponsabilitat" la proposta i ha assenyalat que és "un mal precedent" per a la convivència

Sánchez ha mostrat la seva preocupació tant per la proposta en si com pel missatge i "la capsa de pandora" que obria pel que fa als tòpics relacionats amb la immigració. "Hem tornat a criminalitzar les persones en situació irregular", ha lamentat.

Ha criticat el discurs "xenòfob" i ha assenyalat que aquest missatge no el comparteixen només les plataformes d'extrema dreta, sinó que "es va introduint en la població". Sánchez ha criticat la llei d'estrangeria, ja que ha assegurat que tal com es va aprovar fa poc produeix situacions d'irregularitat administrativa i exclusió social. Ha afirmat que els immigrants 'sense papers' no han elegit estar en aquesta situació, sinó que són "víctimes".

Ha reconegut que són els ajuntaments els que es troben en primera línia "els problemes que aquesta llei genera", i ha criticat propostes per part del Govern de retallar el fons d'integració d'immigrants.

En aquest sentit, s'ha mostrat partidària d'oferir les ajudes necessàries als serveis públics per poder atendre la població, sigui estrangera o autòctona.
Etiquetes:
Societat