25 d'abril de 2024

Prop del 70% dels vigatans que consideren que la ciutat anirà a pitjor, un 18%, ho atribueixen a la immigració

Més de la meitat dels ciutadans considera que la convivència amb els immigrants és bona o molt bona

El Ter 23 de gener de 2010 a les 11:02
La presentació de les dades del baròmetre
El 69,5 per cent dels habitants de Vic que creu que en el futur la ciutat anirà a pitjor ho atribueixen com a primera causa a la immigració. Tot i això, és només un 18% del total el que considera la immigració com a principal problema de la ciutat. Més de la meitat valora que la convivència és bona o molt bona enfront el 27 per cent que la valoren com a dolenta o molt dolenta.

Així ho detalla el baròmetre encarregat pel consistori vigatà que va presentar aquest dimecres. La percepció dels que creuen que el fenomen migratori afectarà a la ciutat sobre és pràcticament similar a la de l'any passat i ho situen per davant de la taxa d'atur en 27 per cent o la inseguretat en un 10 per cent.

Els dos aspectes que destaquen entre les preocupacions de la ciutadania de Vic són la manca de feina i les dificultats d’aparcament. La principal diferència respecte del 2008 és l’emergència de l’atur com a fet preocupant, amb un un 13.9% i que en el baròmetre de l’any passat sortia com a fet imperceptible. Aquest punt s’explica per la conjuntura econòmica actual. D’altra banda, la dificultat d’aparcament era del 8,4% el 2008 i passa a un 12.1% el 2009. D’altra banda, també s’esmenten mancances en activitats i equipaments d’oci (5,8%) i culturals (3,4%). La dada que disminueix és la preocupació per l’estat dels carrers, que passa del 7% el 2008 al 2.4% el 2009.

Igual que al baròmetre del 2008, no hi ha cap demanda que sobresurti per damunt de la resta, que passa del 33.2% el 2008 i el 36.7% el 2009. La majoria dels entrevistats no fan explícita una demanda concreta en relació amb els equipaments, tot i que és en l’àmbit cultural i d’oci en què les demandes són més nombroses encara que hagin disminuït lleugerament respecte del baròmetre del 2008. En segon lloc, destaquen les reclamacions de problemes en referència a la mobilitat i a la necessitat d’augmentar les places d’aparcament gratuït.

Els aspectes més valorats són la connexió amb la resta de la comarca, amb un 7, els transports públics, amb un 6.67 i l’atenció a la gent gran, amb un 6.63. Els aspectes menys valorats, la immigració amb un 4.39, la mobilitat del municipi amb un 4.5 i el desenvolupament empresarial amb un 4.96. Les valoracions d’aquests aspectes han estat donades pels entrevistats que havien de donar-hi una valoració del 0 al 10.

La metodologia de treball és l’entrevista telefònica i l’entrevista personal, amb un total de 800 entrevistes amb un qüestionari de preguntes. La mostra s’ha realitzat segons les dades del padró, amb quotes proporcionals a l’estructura de la població del municipi respecte l’edat, gènere, barri i lloc de naixement.

El regidor de CiU, Xavier Solà, exposant algunes de les dades

Etiquetes:
Societat