25 d'abril de 2024

Tira endavant el projecte Fent memòria de Taradell, que planteja una web o un documental

l projecte pretén recollir, preservar, tractar i difondre la vida quotidiana taradellenca d’aquest darrer segle

El Ter 25 de gener de 2010 a les 14:27
El Grup de Recerca Local de Taradell va presentar el passat dissabte els resultats del primer any de treball del projecte Fent memòria: records i vivències de la gent gran de Taradell. En total s’han fet 32 entrevistes a 38 persones i s’han treballat diversos temes com el teatre, els jocs o les vivències personals. Els entrevistats tenen entre 70 i 95 anys.

Les persones entrevistades van ser les convidades d’honor de l’acte. Per recollir aquesta informació s’han fet tres tipus d’entrevistes; individuals, temàtiques o col·lectives. El projecte es troba encara en la primera fase dedicada a la recollida d’informació. Amb les entrevistes fetes la feina es centra ara a completar la informació recollida amb el material de la biblioteca i l’arxiu fotogràfic. Més a llarg termini es vol realitzar un documental sobre l’escola a Taradell. Per aquest 2010 el grup també vol impulsar una pàgina web, continuar fent Històries de vida i recerca sobre jocs, escola i oficis.

Més endavant el grup també es planteja publicar part del material recollit. El projecte pretén recollir, preservar, tractar i difondre la vida quotidiana taradellenca d’aquest darrer segle. El grup va néixer per iniciativa de la Biblioteca Municipal, l'Arxiu Fotogràfic, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i un grup de persones que comparteixen un interès comú per la història local.
Etiquetes:
Societat