25 d'abril de 2024

S'ajorna la fusió de caixes, a l'espera que Brussel·les aprovi el FROB

Amb independència dels tràmits oficials, el projecte de fusió de les caixes continua avançant

El Ter 26 de gener de 2010 a les 10:18
Una reunió del Consell d'Administració de Caixa Manlleu
Les caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa han ajornat les Assemblees Generals Extraordinàries, previstes per al 8 de febrer. A les assemblees s’havia de sotmetre a l’aprovació el projecte de fusió de les quatre entitats. Les quatre caixes han decidit ajornar-ho davant l’expectativa que aquell dia encara s’estigui pendent de l’aprovació definitiva del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per part dels organismes supervisors.

A més, tampoc no es preveu que estigui enllestida l’aprovació definitiva del Pla d’Integració per part del Banc d’Espanya, ni la posterior conformitat de la Comissió Europea. El Pla d’Integració aprovat per les quatre caixes contempla la sol·licitud de 500 milions d’euros al FROB. Es tracta de préstecs públics, a tipus d’interès de mercat, que s’han de retornar en cinc anys ampliable a set com a màxim. El pla econòmic del projecte de la nova caixa d’estalvis preveu amortitzar aquests cinc-cents milions en un termini de quatre anys.

Amb independència dels tràmits oficials esmentats, el projecte de fusió de les caixes continua avançant. En aquests línia, sota la coordinació de l’Oficina d’Integració, estan treballant un total de 16 meses, especialitzades en els diferents àmbits de la gestió. L’Oficina d’ Integració i les meses estan composades per directius i tècnics de cadascuna de les entitats, junt amb un equip de consultors externs de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA). Ja s’han iniciat els treballs d’elaboració del Pla Estratègic de la nova caixa per al període 2010-2012, que compten amb el suport tècnic d’Analistas Financieros.
Etiquetes:
Economia i empresa