26 d'abril de 2024

Vic obre una nova línia de cooperació amb Senegal

Es varen visitar els projectes que estan duent a terme entitats vigatanes

El Ter 30 de gener de 2010 a les 10:14
Imatge del viatge
La regidora de Coooperació, Gràcia Ferrer, i la tècnica de cooperació, Fabiola Mora, van realitzar un viatge a aquest país africà on varen poder veure de primera mà projectes ja en funcionament, l’organització institucional i les necessitats i prioritats de la cooperació a la zona.

Es va visitar la regió de Casamance, situada al sud, on s’hi desenvolupen diversos projectes vinculats amb entitats de cooperació vigatanes i amb entitats de persones senegaleses que viuen a Vic. Actualment a Vic hi ha sis entitats de cooperació que desenvolupen projectes al Senegal i hi ha dues entitats de persones d’origen senegalès.

D’altra banda, es van realitzar diferents reunions amb els responsables de l’Agència Regional de Desenvolupament de Zinguichor, que organitzen la cooperació de les ONGs i les institucions que treballen en aquesta regió per tal de coordinar i donar coherència a les accions de cooperació i desenvolupament.

La visita va servir per conèixer el funcionament de l’organització política i institucional de la zona i per poder veure projectes que ja estan en funcionament, així com les necessitats i prioritats de cooperació existents. En aquest sentit, també es va mantenir una reunió amb l’alcalde de Bignona, ciutat d’origen de les personse que viuen a Vic.
Etiquetes:
Societat