24 d'abril de 2024

Tona fitxa un caporal dels Mossos per substituir l'antic cap de la Policia Local

El nou cap de la Policia Local de Tona va entrar als Mossos d'Esquadra l'any 2000

El Ter 1 de febrer de 2010 a les 17:10
L'alcalde de Tona, Josep Salom, el nou cap de la Policia Local de Tona, Ferran Pérez, durant la presentació del nou cap
Ferran Pérez és el nou cap de la Policia Local de Tona en substitució de Moisès Gimeno. Pérez, que des de fa uns anys viu a la població osonenca, prové dels Mossos d'Esquadra i en els darrers dos anys ha estat cap de la unitat de policia de proximitat de Nou Barris (Barcelona).

El nou cap diu que la seva motivació és 'doble'. A més d'exercir a la mateixa població on viu, assegura, que també tindrà la responsabilitat d'aplicar al cos local un nou model de policia de proximitat que substitueixi l'actual model que 'no és el que la població demanava'. L'anterior màxim responsable del cos va ser apartat del càrrec fa uns mesos per l'equip de govern de CiU acusat de diverses faltes disciplinàries.

Tant Pérez com l'alcalde, Josep Salom (CiU), asseguren que hi ha d'haver 'un abans i un després' d'aquest 1 de febrer al cos policial que tanqui les polèmiques viscudes al cos durant els darrers mesos. La policia de proximitat que es vol desplegar a Tona és, segons el seu nou cap, una policia que vol estar 'molt al costat' del teixit social del municipi i amb 'contacte constant' amb agents del municipi com les escoles, els veïns o els comerciants. Pérez diu que es busca una policia 'propera' més enllà de la tasca 'repressora' que també pertany en les seves tasques. L'alcalde diu que és vol 'posar l'accent' en el model de proximitat perquè el municipi ho permet: 'Hi ha uns índex de delinqüència dins dels paràmetres de la normalitat i no té condicionants com el fet de tenir diversos nuclis o urbanitzacions disperses'.

El nou cap de la Policia Local de Tona va entrar als Mossos d'Esquadra l'any 2000. Des de llavors ha treballat en les unitats de seguretat ciutadana a l'àrea bàsica del Vallès Oriental, Gironès i Osona. En els darrers dos últims anys era cap de la unitat de policia de proximitat a Nou Barris.

El nou cap arriba al cos un cop acabades les obres d'ampliació i millora de les dependències policials, situades als baixos de l'Ajuntament. Aquesta actuació que ha tingut un cost de 95.000 euros ha servit per ampliar les dependències i millorar-ne la seva funcionalitat.

En la presentació de Pérez com a nou cap de policia, l'alcalde, Josep Salom, no ha volgut entrar a valorar com acabarà el conflicte obert entre el consistori i l'excap del cos. 'Del passat ja veurem' ha assegurat Salom . L'alcalde tonenc considera que s'ha d'evitar la divisió que ha existit en el cos els darrers anys i treballar perquè 'torni a ser un de sol' afavorint el bon clima laboral'.

Gimeno va ser apartat fa uns mesos del seu càrrec acusat de presumptes faltes disciplinàries. Entre aquestes hi havia actuació abusiva, arbitrària, discriminatòria i actes que s'apropaven a la prevaricació o suborn. Abans de ser apartat, Gimeno havia presentat una denúncia contra l'alcalde, Josep Salom, per uns presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències i amenaces. Els dos processos encara estan al jutjat.
Etiquetes:
Societat