24 d'abril de 2024

Comença la recollida de signatures per reclamar part de l'herència que han rebut els Prínceps d'Espanya

Entre d’altres, Llabrés va llegar a Balada una casa a la ciutat i una finca a Gurb

El Ter 4 de febrer de 2010 a les 18:28
Aquesta parcel·la del centre de Manlleu, on ara hi ha un aparcament, és coneguda com Can Llabrés ja que hi tenia la casa
Des del Teatre Centre ja s’està treballant per formular una petició formal als prínceps. Qui ho desitgi pot donar la seva signatura al Mallot de la Margot, al Quiosc de l’Assumpta, a Ràdio Carrera, al bar Parramon i també a Ràdio Manlleu. La iniciativa va sorgir a través d’un grup creat per Ramona Claparols al Facebook.

El grup compta amb més de 350 inscrits. Es demana que ‘una part’ de l’herència de l’empresari Juan Ignacio Balada retorni al municipi. Balada va llegar en morir la seva fortuna als prínceps d’Espanya. Ramona Claparols, la promotora, diu que ha impulsat el grup perquè una part de les propietats de l’empresari menorquí provenien del patrimoni que l’hi va llegar el seu tiet, Bartomeu Llabrés. Llabrés va exercir 40 anys de metge a Manlleu, d’on és fill adoptiu.

Entre d’altres, Llabrés va llegar a Balada una casa a la ciutat i una finca a Gurb. Les propietats no han estat heretades per la Corona ja que l’empresari les va vendre amb anterioritat. Claparols consideraria just que si una part del patrimoni havia ‘sortit’ de Manlleu per anar a parar a ‘un parent de Menorca’, ara, es pugui fer una aportació a la ciutat.

La intenció de la promotora d’aquest grup seria que els nous beneficiaris fessin una aportació econòmica per la segona fase de les obres del Teatre Centre. Aquestes obres estan actualment parades pendents de tancar el finançament.
Etiquetes:
Societat