26 d'abril de 2024

La CUP de Vic repartirà fulletons informatius als cinemes sobre la necessitat de la Llei del Cinema

La campanya es farà als voltants dels Multicines Sucre de Vic

El Ter 4 de febrer de 2010 a les 18:45
Una imatge d'arxiu de les instal·lacions dels Multicines Sucre de Vic
La CUP de Vic ha anunciat que diumenge farà una campanya informativa al voltant dels Multicines Sucre de la capital osonenca per explicar que la vaga del passat dilluns 'no és més' que una mesura de pressió dels empresaris de les sales de cinema per boicotejar' la normalització lingüística en aquest àmbit.

La formació independentista reclama 'la plena' normalització del català a les sales de cinema. Segons han informat des de la CUP, l'acció consistirà en el repartiment de fulletons informatiu als espectadors on s'expliquen els motius que segons aquesta opció política van portar al tancament patronal d'aquest passat dilluns a 'bona part' dels cinemes de Catalunya.

L'acció es fa, segons la CUP, coincidint amb el primer cap de setmana després del tancament patronal dels cinemes. La campanya es farà als voltants dels Multicines Sucre de Vic, cinema que va recolzar la jornada de vaga del dilluns. L'acció començarà a 2/4 de 6 de la tarda.

Segons dades publicades pel bisetmanari El 9 NOU l'any passat només un 9% de les pel·lícules que es van projectar a les sales de cinema d'Osona i el Ripollès van ser en català. Segons aquestes dades dels 532 títols estrenats a les pantalles de les dues comarques, 486 van ser en castellà i 46 en català.
Etiquetes:
Societat