26 d'abril de 2024

Els paisatges del Lluçanès vistos pel pintor Francesc Casademont

Casademont ha estat molt a prop de la pintura des de petit, ja que és fill del reconegut pintor Casademont le vieux

El Ter 8 de febrer de 2010 a les 13:25
Dues de les obres de Casademont
L’establiment d’agroturisme de Ca l’Estamenya de Perafita acull fins el proper mes de maig una exposició de pintura de Francesc Casademont. La mostra la componen 8 olis que recreen paisatges del Lluçanès.

Francesc Casademont fa més de 30 anys que viu al Lluçanès, gairebé els mateixos que fa que es dedica professionalment a pintar. El mateix pintor explica què intenta comunicar a través d’aquests quadres i els colors predominants.

Casademont des de petit, ha estat molt a prop de la pintura ja que és fill del reconegut pintor Casademont le vieux. Va néixer a Barcelona i va viure a la Garrotxa abans de traslladar-se a Sobremunt. Precisament les vistes de les que gaudeix des d’aquest punt són les que recrea en les seves obres. Casademont destaca que sempre són quadres on no hi ha figures, només paisatge.

Per ell, la millor tècnica és pintar a l’oli, perquè permet "anar endavant i enrere en qualsevol moment del procés creatiu". Tot i així, mentre treballa, intenta seguir un ordre lògic i no pensar en res més que en el quadre. El pintor es mostra molt content de poder exposar en un espai que combina l’ambient rústic i el disseny, com és Ca l’Estamenya.

El pintor, posant davant d'un dels quadres

Dos paisatges més

Una peça amb un detall floral

Una vista més general de Ca l'Estamenya

Etiquetes:
Cultura