26 d'abril de 2024

Les Masies de Roda regala el monòlit original de l'Estatut al Parlament de Catalunya

Es van adonar que la peça estava deteriorada i van decidir fer-ne una reproducció en bronze, que es quedarà al Parador

El Ter 10 de febrer de 2010 a les 14:36
Un detall de l'escultura original, que s'ubicarà en un espai encara per definir del Parlament de Catalunya
L’Ajuntament de les Masies de Roda cedirà al Parlament de Catalunya l’escultura original que commemorava l’Estatut de Sau redactat el 1978, que es va signar al Parador de Sau, dins del seu terme municipal.

L’alcalde, Ramon Isern, explica que es van adonar que la peça, que es va inaugurar el 1982, estava deteriorada i van decidir fer-ne una reproducció en bronze que es quedarà a les Masies i, l’original, de terracota, regalar-la al Parlament. Aquests dies se n’està fent la fosa i, un cop el Parlament ja l’ha acceptada, se n’ha d’estudiar la futura ubicació.

L’autor de l’obra, l’escultor de Taradell Josep Ricart, va estar d’acord en fer-ne una reproducció idèntica. Pel simbolisme del monument, l’alcalde de les Masies considera que el Parlament és el lloc més adient per conservar-hi l’escultura. La peça es va finançar gràcies a la col·laboració de 239 ajuntaments de Catalunya.

Encara no hi ha una data fixada per inaugurar la nova estàtua de bronze, que es tornarà a col·locar al Parador de Sau, però es podria esperar una data emblemàtica, com l’11 de setembre. El cost de la restauració i reproducció és d’uns 18000 euros, que aporta l’Ajuntament.

El monòlit està col·locat a l'entrada del Parador de Sau

Etiquetes: