25 d'abril de 2024

El principal acusat de segrestar i violar una noia de Centelles es declara innocent

La víctima va ser alliberada per la policia el 4 de juliol de 2008

El Ter 10 de febrer de 2010 a les 17:09
Imatge d'un dels detinguts, a l'estiu, entrant als Jutjats de Vic
El principal acusat en el judici pel segrest d'una noia que va ser retinguda durant tres setmanes per una família a Centelles ha negat aquest dimecres que la violés i ha assenyalat el seu germà com a autor de les pallisses i el captiveri.

Segons la fiscalia, la víctima, va ser segrestada per la família del principal acusat perquè va negar-se a iniciar una relació sentimental amb aquest.

El principal acusat ha responsabilitzat el seu germà gran del segrest i agressions. Aquest per la seva part, nega totes les acusacions. Durant tres setmanes van retenir la noia lligada, van agredir-la repetidament i van violar-la en diverses ocasions. La víctima va ser alliberada per la policia el 4 de juliol de 2008 i els cinc processats han estat a la presó des de llavors. El principal acusat s'enfronta a una pena de 30 anys de presó. Als processats se'ls imputen delictes per detenció il·legal, lesions, contra la integritat moral. Sobre el germà petit recau, a més, un delicte continuat d'agressió sexual.

Els fets, segons relata la fiscalia, van tenir lloc quan Juan Esquirol va tallar la seva relació sentimental amb la víctima Dolores Ortiz i en va iniciar una altra amb Jessica Guijarro. Llavors Dolores va ser obligada a començar una relació amb el germà petit de Juan, Pascual Jiménez. Dolores va ser obligada a viure en una caseta situada en una zona boscosa prop del cementiri del municipi de Centelles.

Dolores, que no va acceptar la nova parella, va ser retinguda contra la seva voluntat en aquesta caseta durant tres setmanes per tots els processats. La mantenien lligada de peus i mans amb una cadena de gos. Els segrestadors van colpejar-la repetidament i durant el captiveri pràcticament no van alimentar-la. Jessica, la nova xicota de Juan, va arribar a donar-li cosses al cap, els dos germans van propinar-li habitualment cops de puny a la cara i van punxar-la amb una navalla repetidament a les cames. La mare dels dos agressors també va bufetejar-la en diverses ocasions.

L'acusació sosté que Pascual Jiménez va aprofitar aquesta situació d'indefensió que patia Dolores per violar-la vaginalment en repetides ocasions. Un fet que Pascual ha negat assegurant que la víctima 'havia estat xicota del seu germà' i ell no pot 'tenir relacions sexuals amb una exparella' del seu germà.

El segrest i les pallisses rebudes va provocar en Dolores edemes cranials, edema nassal, contusions a les cames i l'esquena, ulceres a la pell, hematomes en les espatlles i talls provocats per incisions en totes les extremitats. La víctima va necessitar 90 dies per restablir-se de les seves ferides i va requerir, a més, atenció psicològica.
Etiquetes:
Societat