26 d'abril de 2024

El projecte Entreveïns-veïnes, impulsat per la Fundació Clariana, arriba a Manlleu

El projecte compta amb un local al carrer Pintor Guàrdia de Manlleu

El Ter 12 de febrer de 2010 a les 14:20
El projecte pretén crear una xarxa ciutadana per ajudar els veïns amb dificultats
Arriba amb la voluntat d’estendre’s per tota la comarca. El projecte pretén crear una xarxa ciutadana per ajudar els veïns amb dificultats. A Manlleu, aquesta iniciativa va arrencar a mitjans de desembre. Des de llavors ja s’han atès més de 100 famílies.

Segons explica Mateu Heredia, un dels impulsors, les principals ajudes fan referència la recerca de feina, l’ajuda alimentària i també temes relacionals amb desnonaments o desallotjaments.

De moment el projecte compta amb un local al carrer Pintor Guàrdia de Manlleu on una tècnica d’inserció laboral atén les peticions que rep. Amb l’OPE, també s’està treballant per la legalització de la cooperativa de consum o la llicència d’activitats dels local. Paral.lelament també s’està treballant per engegar un economat solidari com a complement de la botiga solidaria.

Més a llarg termini el projecte també preveu treballar l’àmbit de l’economia social. Es vol engegar una cooperativa de rehabilitació d’habitatges per exemple, per incrementar la reinserció laboral. Heredia comenta que, amb dades de l’Hospitalet i Rubí, els nivells d’inserció laboral que s’aconsegueixen són més elevats que els que es poden aconseguir des dels circuits convencionals. Per fer-se soci voluntari es demana una aportació de 10 euros al mes.
Etiquetes:
Societat