26 d'abril de 2024

Els impulsors dels Premis Innovacat preveuen que la crisi faci augmentar la participació

El premi Avança premiarà nous projectes o línies de negoci d'empreses amb més de cinc anys d'antiguitat

El Ter 15 de febrer de 2010 a les 14:35
D'esquerra a dreta, David Poudevida, de Bon Preu; Joaquim Carandell, de Dúctil Benito, Núria Macià de l'OPE
Els premis, que aquest dilluns s'han presentat, ja arriben a la tercera edició i volen fomentar l'esperit innovador de les empreses.

La director de l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de Manlleu, Núria Macià, considera que, 'especialment en la categoria d'empresa jove', pot haver-hi un augment de la participació.

Les causes serien l'actual marc econòmic i perquè convocatòries empresarials que premiïn la innovació 'no són habituals' a Catalunya. Els premis Innovacat són promoguts per l'OPE de Manlleu i quatre de les principals empreses de la comarca (Fundició Dúctil Benito, Bon Preu, Girbau i La Farga Group).

Joaquim Carandell, de Dúctil Benito, Pere Girbau de Girbau SA, David Poudevida de Bon Preu i Oriol Guixà de la Farga Group, han coincidit en la idea que uns premis d'innovació tenen 'més sentit que mai' tenint en compte la 'conjuntura' econòmica actual. Els empresaris han destacat la unió de sinergies entre la iniciativa pública i la privada que generen aquests premis. Pere Girbau ha destacat que Innovacat premia empreses en arrencada o consolidades perquè s'opta per premiar projectes 'realitzables' i 'no 'idees felices' de difícil materialització. La Farga Group s'incorpora en la organització dels premis en aquesta tercera edició.

Respecte als resultats obtinguts en les anteriors convocatòries, Núria Macià, ha destacat el cas de I+D Gastronomia i de Gepork. En el cas de l'empresa gastronòmica premiada al 2006 que es dedica a comercialitzar bases gastronòmiques precuinades per a hotels, restaurants i càterings s'ha consolidat i el passat 2009 va iniciar la seva 'expansió' fora de l'Estat. El projecte de l'empresa de genètica animals Gepork premiat va ser el centre tecnològic de la vida animals Alea!. Aquesta funciona des de fa uns mesos a les Masies de Roda (Osona).

La tercera edició d'aquests premis bianuals manté les dues categories de les convocatòries anteriors. El premi Avança premiarà nous projectes o línies de negoci d'empreses amb més de cinc anys d'antiguitat. Aquest guardó està dotat amb 20.000 euros. La categoria Empresa Jove vol premiar la capacitat d'expansió i els nous projectes d'empreses que tinguin un màxim de cinc anys d'existència. El premi en aquesta categoria està dotat amb 12.000 euros. Fins ara aquesta categoria estava limitada a empreses creades en els darrers tres anys. També s'entregaran cinc premis extraordinaris de 20 hores d'assessorament personalitzat de la mà d'experts en diferents matèries.

Els projectes que vulguin optar als premis tenen com a data màxima el 14 de maig. El dia 16 de juny es farà una presentació pública dels projectes presentats i el 2 de juliol s'entregaran a Manlleu els guardons.

La taula presidencial

Etiquetes: