26 d'abril de 2024

El cicle els Dijous a l'Òmnium fa parada a Manlleu per parlar de la francmaçoneria

Aquesta activitat està organitzada per Òmnium Cultural amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal de Manlleu

El Ter 17 de febrer de 2010 a les 18:22
Part de la portada del llibre que també es presentarà en l'acte d'aquest dijous
Aquest dijous a les 8 del vespre tindrà lloc, a l’Espai Bisbe Morgades de la Biblioteca Municipal de Manlleu, la conferència "La francmaçoneria té sentit al segle XXI?". Aquesta activitat està organitzada per Òmnium Cultural amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal de Manlleu.

En el marc dels Dijous de l’Òmnium, aquesta conferència també acollirà un debat a propòsit de la presentació del llibre: Respectable Lògia Catalunya. Recuperació de la francmaçoneria a l'Estat espanyol 1976-2006. Hi intervindran l’autora del llibre, Rosa Roger, Maria Lluïsa Pazos, editora, Francesc Pelejà, gran comanador del suprem consell del grau 33 del ritu escocès antic i acceptat de Catalunya, i Víctor Pallàs, autor del pròleg del llibre, que presentarà l’acte. També es tractaran les relacions entre el catalanisme i la francmaçoneria relacionant-ho amb el fet que el president Companys era maçó.

El 6 de març de l'any 1976 un grup de persones es reuniren sota el paraigua de "l'acadèmia Fontanella de Barcelona" amb el propòsit de restaurar la francmaçoneria a l'Estat espanyol. Vingudes dels quatre punts cardinals de l'exili fundaren la Respectable Lògia Catalunya, que d'aleshores ençà s'ha anat reunint regularment. Aquest llibre és la crònica documentada i precisa d'aquesta Lògia que ha subsistit als problemes diversos amb què la restauració de la francmaçoneria a l'Estat espanyol ha topat.
Etiquetes:
Cultura