27 d'abril de 2024

L’Oficina d’Habitatge de Manlleu ha atès 963 consultes durant el 2009

Poblet també va presentar els principals objectius de cara al 2010

El Ter 18 de febrer de 2010 a les 11:19
Imatge d'una promoció d'habitatge social al carrer Vilamuntà
Entre d’altres, s’han tramitat 285 ajuts al lloguer i 127 cèdules d’habitabilitat. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Manlleu, Maria Gràcia Poblet, va presentar aquest dimarts al ple municipal les dades de l’any passat. Poblet en va destacar el fet que cada any augmenten les consultes.

Des de l’OHM s’han tramitat 2 ajuts a la rehabilitació i s’han sol.licitat 8 test de l’edifici (pas previ necessari per obtenir l’ajut) i 19 informes d’idoneïtat (en el cas d’habitatges unifamiliars). Des de l’OHM també s’han tramitat ajuts al lloguer. Durant el 2009 s’han rebut 285 sol.licituds, de les quals 133 han estat favorables. Això ha suposat aconseguir per la població un import de 229.005,23 euros. A més, s’han rebut 35 sol·licituds de la renda bàsica d’emancipació.

Poblet també va presentar els principals objectius de cara al 2010. Són aprovar en ple el Pla local; aprovar el projecte arquitectònic dels pisos tutelats per la gent gran; millorar la convivència de les comunitats de veïns, mitjançant la formació dels presidents, l’assessorament i el suport als gestors de les comunitats i la mediació entre veïns que ho necessitin; i fomentar el lloguer a través de la Borsa social, l’ajut als promotors i la cessió d’habitatges privats a l’administració.

Des de l’àrea d’Habitatge també s’ha fet aquest 2009 la campanya de participació ciutadana adreçada a la ciutadania "Parlem d‘habitatge" i l’organització d’un curs de formació d’auxiliars per a la gestió de comunitats de propietaris.

Una imatge de l'Oficina d'Habitatge de Manlleu

Etiquetes: