26 d'abril de 2024

ERC abandona l'equip de govern i deixa PM - PSC de Sant Vicenç de Torelló en minoria

Aquest dijous han comunicat la decisió a l'alcalde, Joan Sadurní

El Ter 25 de febrer de 2010 a les 18:40
La fins ara regidora d'Educació d'ERC, Laura Bassas
La regidora d'ERC de Sant Vicenç de Torelló, Laura Bassas, ha fet públic aquest dijous que abandona l'equip de govern i deixa en minoria el seus socis de Progrés Municipal- PSC. Bassas assegura que darrera la decisió no hi ha un únic element si no 'diverses petites coses' en la gestió del consistori que han provocat que, a mesura que avançaven els mesos, els dos grups s'anessin distanciant.

L’equip de govern de PM - PSC de Sant Vicenç ha valorat la renúncia de la regidora d’ERC, Laura Bassas. L’alcalde, Joan Sadurní, assegura que "lamenten" el trencament. Bassas va assegurar que no hi va haver entesa dins del pacte i que es van "acumular diverses causes". Sadurní n’ha discrepat, i afirma que el programa de governs "s’ha desenvolupat segons el pacte".

Inicialment, ERC opta per quedar-se a l'oposició i no forçarà el relleu de l'actual Joan Sadurní. Laura Bassas assegura que si la seva sortida es fa dins de paràmetres de normalitat i 'tot va com ha d'anar' el seu grup es quedarà a l'oposició i negociarà suports puntuals al govern municipal.

Bassas diu que un pacte o coalició de dos grups requereix de 'molt diàleg i comunicació'. Aquest aspecte, assegura, s'ha anat 'perdent' a mesura que ha anat avançant el mandat. Per ERC tots aquests problemes registrats han anat 'omplint el got' fins a fer la situació actual d'insostenible. Aquesta situació provoca, segons els republicans, 'pèrdua de l'essència' del projecte polític iniciat conjuntament amb els socialistes després de les eleccions del 2007.

La fins ara primer tinent d'alcalde diu que van considerar les formes com un element determinant per un pacte perquè en un municipi petit 'ningú inventarà la sopa d'all'. La regidora republicana diu que van optar pel grup lligat amb el PSC perquè amb CiU 'sabíem que era difícil poder-s'hi entendre'. Aquest dijous han comunicat la decisió a l'alcalde, Joan Sadurní. Tot i els intents, elter.net no ha pogut contactar amb Sadurní per conèixer el seu posicionament davant la sortida d'ERC del govern.

En les eleccions municipals del 2007, CiU i el Progrés Municipal -PSC van obtenir quatre regidors cada un. ERC va obtenir un regidor i amb aquesta acta tenia la clau de la governabilitat. El pacte subscrit llavors contemplava que la regidora republicana, Laura Bassas, fos la primera tinent d'alcalde i assumís les àrees de Benestar Social, Salut i Educació.

Bassas va estar acompanyada, aquest dijous, de diversos càrrecs d'ERC

Etiquetes:
Política Municipal