27 d'abril de 2024

Surt a informació pública l'estudi d'impacte ambiental de la variant de Sant Quirze

La variant que s’inicia a la C-17, via on actualment es duen a terme obres de desdoblament

El Ter 26 de febrer de 2010 a les 15:01
El traçat de la variant
El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest divendres l’anunci d’informació pública dels estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant de la carretera BV-5227 al seu pas per Sant Quirze de Besora.

La variant projectada, que inclourà un nou pont sobre el Ter, permetrà afavorir la seguretat viària i la mobilitat en tot aquest àmbit i millorar la connexió del municipi a tots dos costats del riu. La nova via tindrà una longitud d’1,9 quilòmetres i comportarà una inversió de 7,8 milions d’euros. Els estudis que ara se sotmeten a informació pública plantegen una variant que s’inicia a la C-17, via on actualment es duen a terme obres de desdoblament, i finalitza a l’encreuament de la BV-5227 amb el camí de les Comes.

La nova carretera projectada compta amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun i vorals de 0,5 metres. El traçat comença a la zona de l’enllaç previst per a l’accés al nucli de Sant Quirze de Besora de l’autovia, a la sortida en direcció a Puigcerdà, amb una nova rotonda en forma de vuit, situada entre la gasolinera i el pas inferior de la C-17.

A continuació, la variant creua mitjançant un viaducte la línia del ferrocarril de Barcelona a Puigcerdà, el riu Ter i el canal de Can Guixà. El viaducte tindrà una longitud de 215 metres i estarà format per 5 trams. L’amplada del tauler serà de 9,5 metres.

Al costat est del viaducte, es preveu la formació d’una intersecció amb el camí de Bellmunt, de tipus "T" amb un tercer carril central per a facilitar els girs a l’esquerra. Des d’aquest punt, la variant segueix el traçat d’aquest camí, fins arribar al polígon industrial de la Foradada i en paral·lel, es condiciona la part del camí fins arribar al nucli urbà de Sant Quirze de Besora, a la zona de Can Guixà.

A partir del polígon de la Foradada, es proposa una carretera de nou traçat que passa per una zona de força desnivell, a l’oest de Can Baldiri; així, el pendent de la variant és del 9%. Al final, la via connecta amb l’actual carretera BV-5227 mitjançant una intersecció, amb el camí de les Comes, amb tercer carril central per als girs.
Etiquetes: