23 d'abril de 2024

Un torner artesà de Sant Pere de Torelló fa baldufes al local d’Artesania Catalunya

Les properes demostracions seran dissabte 13 de març i diumenge 11 d'abril

El Ter 11 de març de 2010 a les 14:13
Una imatge del torner de la Vall del Ges en plena feina
Francesc Soler fa les peces a la sala d'exposicions que Artesania Catalunya té a Barcelona. Josep Verdaguer i Josep Roura les fan ballar. El Museu de la Torneria de Torelló ha muntat un torn amb l’utillatge del torner artesà com a complement de l’exposició de Baldufes que l’Associació Amics de la Baldufa té programada durant els mesos de març i abril de 2010.

Aquest torn estarà exposat fins al dia 18 d’abril a l’aparador del carrer Banys Nous de Barcelona, que és el local d’exposicions i seu d’Artesania Catalunya. Els dies 10 i 13 de març i 11 d’abril es duen a terme les demostracions de tornejat artesà i la pràctica de fer ballar la baldufa.

El dimecres dia 10 de març, de 5 a 7 de la tarda, es va fer la primera de les demostracions amb l’assistència de més de 200 persones d’edats i procedències ben diverses. Tots els assistents que ho van demanar s’endugueren una baldufa o un trompitxol fets "in situ" pel mestre artesà. Els organitzadors diuen estar "gratament sorpresos" per l’entusiasme manifestat pels assistents durant la demostració i durant la ballada, que va ser "molt participativa".

Les properes demostracions seran dissabte 13 de març i diumenge 11 d'abril al matí, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2.

Un altre racó de la mostra, amb baldufes a escala gegant

Infants jugant amb les baldufes

L'aspecte de l'aparador d'Artesania Catalunya de Barcelona

Etiquetes:
Societat