26 d'abril de 2024

La 5a Setmana Ambiental oferirà una vintena d'activitats pels veïns i els escolars

Al llarg de set dies s'espera que més de 3.000 escolars participin en les activitats ambientals programades

El Ter 13 de març de 2010 a les 14:18
Els propers set dies es celebra 5a Setmana Ambiental de Manlleu
La Setmana Ambiental de Manlleu s’inaugura aquest diumenge a les 11 del matí a la plaça Fra Bernadí. La primera de les activitats serà una cercavila per a grans i petits, amb cavalls, gegants, equilibristes, titelles i músics... sota el títol "La revolució dels residus!". A les activitats, que es faran entre el 14 i el 21 de març, hi participaran més de 3.000 alumnes.

A més de la cercavila, durant tota les setmana els veïns de Manlleu podran participar en altres activitats com el taller "A casa, contra el canvi climàtic," per aprendre mesures pràctiques per estalviar energia i diners a casa. Els alumnes de l'IES Antoni Pous i Argila faran una xerrada sobre "La qualitat de l’aire a Manlleu". També es farà una plantada d’arbres a l’Arborètum, organitzada pel programa d’intercanvi de serveis entre persones Temps x Temps. Per reflexionar sobre les accions diàries i l’efecte que fan a escala global, s'ha organitzat l’exposició "No m’expliquis cuentos xinos".

En l’àmbit escolar, s’ha previst un gran ventall d'activitats per a tots els grups d’edat i es preveu que hi participin més de 3.000 alumnes. A destacar la visita a la deixalleria seguint el fil d’un joc del tipus tria la teva aventura entre "El Dr. Malvat ha entrat a la deixalleria" i "Manlleu contaminat". També hi haurà els tallers de "Com entendre i protegir els boscos", "Gimcana renovable", "Endolla-t’hi, per una nova cultura de l’energia" i un a l’horta de Can Sanglas, on s’ensenyarà el funcionament dels horts tradicionals. Els escolars també podran participar al segon Ple Municipal del Consell dels Joves i les Joves de Manlleu on tots els alumnes de 3r d’ESO presentaran les seves propostes per restaurar la font de la Teula.

La 5a edició de la Setmana Ambiental l’organitzen l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter.
Etiquetes: