27 d'abril de 2024

La cercavila dels residus obre els actes de la Setmana Ambiental de Manlleu

A les escoles, més de 3.000 alumnes faran tallers diversos, visites a la deixalleria o a exposicions

El Ter 15 de març de 2010 a les 14:09
Una imatge de la cercavila. Foto: David Fajula / GFM
"La revolució dels residus" va donar el tret de sortida aquest diumenge a la Setmana Ambiental. La setmana, organitzada per l’Ajuntament de Manlleu i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter, proposa activitats dirigides a les escoles i a la població en general.

D’entre les activitats noves enguany destaca un taller. Porta per nom "A casa, contra el canvi climàtic," i pretén que els participants aprenguin mesures pràctiques per estalviar energia i diners a casa.

A part de les activitats obertes al públic en general, al llarg d’aquesta setmana les escoles també promouen diverses propostes, en total hi prendran part uns 3.000 alumnes. Hi haurà tallers diversos, visites a la deixalleria o a exposicions, entre d’altres. El cap de setmana arribarà la part més lúdica oberta a tothom. La regidora de Medi Ambient, Maica Bassas, en destaca, per exemple, una xerrada dels alumnes de l’IES Antoni Pous o una sortida d’observació i identificació d’ocells.

També hi haurà la presentació d’un llibre sobre els macroinvertebrats aquàtics i el seu paper com a indicadors biològics de l’estat d’un riu, una plantada d’arbres a l’Arborètum o l’exposició "No m’expliquis cuentos xinos", on es podrà reflexionar sobre les accions diàries i l’efecte que fan a escala global. Al final de cadascuna de les activitats obertes a la població es repartiran bosses tèxtils plegables per anar a comprar.

Un altre tram del recorregut de les figures. Foto: Josep Casellas / GFM

Més figures que evoquen el reciclatge. Foto: Constanci Navarro / GFM

Etiquetes: