26 d'abril de 2024

El Museu Industrial del Ter acull una exposició sobre Frederica Montseny

La mostra es podrà visitar al MIT de Manlleu fins al 31 de març

El Ter 16 de març de 2010 a les 13:43
Una imatge promocional de l'exposició
La mostra s’emmarca en els actes del Dia de la Dona a Manlleu. Es tracta d’un muntatge que l’Institut Català de les Dones va elaborar per commemorar el centenari del naixement Montseny.

Les imatges i els textos fan una pinzellada de la vida d’aquesta dona capdavantera de la lluita social i defensora dels drets de les dones. Frederica Montseny volia ser, essencialment, escriptora, però va destacar com a política i sindicalista. Va ser la primera dona a Europa que va ocupar una cartera ministerial, la de Sanitat i Assistència Social, el 1936.

La seva posició era la de defensar un "feminisme humanista", que no anava en contra dels homes però que demanava unes condicions d’igualtat i de justícia per a les dones. Aquesta filosofia la va plasmar en més de 50 títols entre novel·les, articles i assaigs, i es converteix d’aquesta manera, en una escriptora prolífica dins la literatura catalana contemporània.

La mostra es va inaugurar divendres dia 12 i es podrà visitar al MIT fins al 31 de març. L’horari és de dimarts a divendres de 10 a 1 i de 4 a 7, i els dissabtes i diumenges de 10 a 2.
Etiquetes:
Cultura