24 d'abril de 2024

Agents Rurals d'Osona detecten un abocament il·legal de purins a la riera de la Gabarresa

El Cos d'Agents Rurals ha traslladat les diligències efectuades a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme

El Ter 22 de març de 2010 a les 10:19
L'escuma detectada a la riera
Una patrulla d'Agents Rurals d'Osona va detectar un abocament de purins a la riera de la Gabarresa, al terme municipal d'Oristà, el passat 14 de març. Els agents van veure que la riera arrossegava escuma i desprenia pudor de purins al seu pas per Oristà. Seguidament, els agents rurals van recórrer sis quilòmetres aigües amunt fins que van arribar a una granja de porcí i boví ubicada en al paratge del Torrent del Soler.

En aquesta granja els agents van comprovar que una de les quatre basses d'acumulació de dejeccions ramaderes de la granja havia estat buidada recentment.

Un cop els agents rurals van haver fet les comprovacions, van avisar l'Agència Catalana de l'Aigua, que va desplaçar-hi els seus tècnics per tal de valorar la possible afectació al medi d'aquest abocament.

El Cos d'Agents Rurals ha traslladat les diligències efectuades a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme, atès que aquests fets poden ser constitutius d'un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient contemplat en l'article 325 del Codi Penal, que pot arribar a comportar penes de presó de fins a quatre anys.
Etiquetes: