25 d'abril de 2024

ACC1Ó ha impulsat 146 projectes d'innovació i internacionalització a Osona al llarg del 2009

Vic ha acollit una sessió informativa sobre els serveis que l'agència ofereix per revitalitzar el teixit empresarial

El Ter 23 de març de 2010 a les 14:11
ACC1Ó està treballant activament per consolidar la Universitat de Vic com a centre del sistema d'innovació. Així mateix, destaca el suport a diferents agrupacions empresarials com, per exemple, el Clúster de transformadors del porc -que engloba gairebé la totalitat de la cadena de valor- o el Clúster de llars de foc d'Osona.

Des de l'agència catalana també s'està impulsant l'activitat de dues Associacions d'Empreses Innovadores (AEI): AEI Innovac, formada per 44 pimes del sector carni porcí i 17 institucions d'Osona, la Garrotxa i altres comarques gironines; i AEI Innofoc, creada a partir del clúster integrat per empreses fabricants de llars de foc d'Osona Sud i de la seva àrea d'influència.

Per últim, ACC1Ó dóna suport al projecte "Territoris serens" -poblacions sostenibles que potencien la participació i l'ús de recursos propis- a través dels següents organismes presents a la zona: Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (Impevic), GESTIOMAT, SLM i el Consorci per la promoció de municipis del Lluçanès. Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.

Vic ha acollit una sessió informativa sobre els serveis que l'agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial. ACC1Ó, l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament, d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, vol fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona. Amb l'objectiu d'estimular el creixement econòmic de la zona s'ha creat el sistema territorial d'innovació d'Osona, amb un pla d'accions adreçat a valoritzar els diferents actius del territori.
Etiquetes:
Economia i empresa