24 d'abril de 2024

L'Escola El Carme Vedruna de Manlleu celebra les jornades culturals

Les activitats finalitzaran divendres amb una ballada de danses populars a la plaça Fra Bernadí

El Ter 24 de març de 2010 a les 14:21
Imatge de l'esmorzar d'aquest dimecres al matí
Aquest any s’han dedicat al món geganter, aprofitant que Manlleu serà ciutat gegantera, i també a les danses tradicionals catalanes. Al llarg de tres dies els alumnes realitzen diverses activitats interdisciplinars.

La intenció, segons Assumpta Pomier, directora del centre, és engrescar als alumnes a participar d’activitats tradicionals. Hi haurà activitats per conèixer l’origen i la història dels gegants i també les festes i danses populars. Aquest dimecres les activitats han començat amb un esmorzar i una ballada de gegants. L’esmorzar ha consistit en una trena feta de brioix que simbolitzava la trena de la geganta. Per demà dijous hi haurà tallers instrumentals a càrrec de la colla de geganters de Manlleu.

Les activitats finalitzaran divendres amb una ballada de danses populars a la plaça Fra Bernadí. Per a l’ocasió s’ha comptat amb la col·laboració del col·lectiu Mares Món que ha cosit entorn de 700 mocadors de diferents colors que lluiran els alumnes de P3 fins a 6è i també els professors de l’escola aquest divendres a la tarda durant les actuacions que faran a la plaça.

Els alumnes per esmorzar han tingut la trena de la gegants

El divendres hi haurà una mostra de danses tradicionals

Els gegants són els portagonistes de les jornades

Etiquetes:
Ràdio Manlleu