25 d'abril de 2024

Veïns de Can Garcia de Manlleu presenten un contenciós per queixar-se del procés d'adjudicació dels nous pisos

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha negat que hi hagués cap irregularitat al sorteig, que va ser "impecable"

El Ter 25 de març de 2010 a les 14:04
Una imatge del sorteig, dimecres passat, que va difondre l'Ajuntament de Manlleu
L’Associació de Propietaris i Llogaters dels pisos de Can Garcia de Manlleu han denunciat irregularitats en el sorteig que es va fer dimecres passat. El sorteig es va fer per adjudicar els pisos de la primera promoció de protecció oficial a què opten els reallotjats, als carrers Vilamuntà, Alta Cortada i Miriana.

Ara, l’Associació diu que ha presentat un contenciós administratiu perquè s’anul·li el procés. En primer lloc, diuen que s’ha inclòs als llistats persones que "no han sol·licitat" ni "volen cap pis de protecció oficial com a compensació dels seus pisos", sinó que volen un "habitatge lliure". A més, aquests veïns consideren que el sorteig no va complir els requisits, i que s’hauria de repetir. Reclamen també conèixer el detall de les condicions econòmiques dels pisos que se’ls assignin. Mateo Heredia és el secretari de l’entitat, que afirma que engloba 242 famílies.

Heredia també ha dit que el sorteig es va fer "amb paperetes en què fins i tot es podien veure els noms" i sense "cap notari". També ha retret que no s’hagués fet una "convocatòria a la premsa" perquè hi assistís. L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha negat categòricament que hi hagués cap irregularitat al sorteig, i afirma que va ser un procediment "impecable", amb la presència del secretari de l’Ajuntament, que segons Prat "és un fedatari", i per tant pot assumir funcions "de notari". El sorteig va anar a càrrec de l’empresa pública Adigsa. Prat no hi va ser present, sinó que el van presidir la regidora d’Habitatge, Maria Gracia Poblet, el regidor de Participació Ciutadana, Josep Mas, i personal tècnic d’Adigsa, Reursa i de l’Ajuntament.

Mateo Heredia ha afirmat que actualment no mantenen "cap diàleg" amb la resta de les parts i que fins i tot hi ha unes "150 famílies de llogaters" dels quals "ni tant sols se’ls ha informat de res". Considera que tot plegat s’haurà de resoldre "per la via judicial". Heredia també ha denunciat "pressions" perquè alguns dels veïns, "uns 50 o 60" signessin els documents per sol·licitar pisos de protecció oficial "que no volien". L’alcalde, Pere Prat, ha negat cap mena de pressió.

Segons Prat, aquests veïns, "busquen altres interessos" i "estan mentint". Els pisos que es van sortejar van destinats a 64 famílies afectades per l’actuació de remodelació dels blocs de Can Garcia de Manlleu, en concret a propietaris ocupants. La promoció de Vilamuntà (56 pisos) ja està acabada, mentre que als pisos d’Alta Cortada (7) i Miriana (7) encara s’hi fan obres. La segona fase del projecte, en la qual s’han de reallotjar la resta de veïns, encara no té un calendari establert.
Etiquetes:
Societat