25 d'abril de 2024

Vic celebra un Mercat del Ram multitudinari amb 200.000 visitants

En aquesta edició també va destacar l’ampliació del recorregut que va passar pel Remei i l’Estadi

El Ter 29 de març de 2010 a les 10:08
Els cavalls van ser uns dels principals protagonistes del mercat
L’Ajuntament de Vic calcula que unes 200.000 persones van passar aquest cap de setmana pel Mercat del Ram de Vic. Un dels gran atractius d’aquesta edició van ser les activitats relacionades amb el món del cavall. Com a novetat enguany es va celebrar el primer concurs Morfològic i Bellesa de Cavalls Àrabs. Pel que fa la procedència dels visitants, 60% han estat d’Osona, dels quals 26 % han estat vigatans i 34% de la resta de la comarca, i el 40% restant de la resta de Catalunya.

D’altra banda, a la zona de pagament de l’espai firal s’han venut unes 15.000 entrades, xifra també similar a l’any passat. En aquesta edició també va destacar l’ampliació del recorregut que va passar pel Remei i l’Estadi, amb la proposta lúdica "Travessem el riu", adreçada especialment als infants. També van ser molt concorreguts els mercat de pagès o l’exposició d’energies renovables.

Altres ingredients destacats han estat la recuperació de la mostra de Turisme, la mostra de les tres races d’ovella autòctona de Catalunya i la mostra de bestiar porcí. El primer premi de la 28a edició del Concurs de Canals Porcines, que és un verro de genètica alemanya valorat en 3.000 euros, se’l va emportar la granja Cabanas de les Masies de Voltregà. El segon premi, que consisteix en un lot de llavores valorat en 2.000 euros, va ser per la granja Coromina de Gurb i el tercer premi, un lot de productes Pfizer valorat en 1.000 euros, va recaure a la granja S.A.T. Godall d’Olius (Segrià).

Com cada any la processó dels armats i el cant de l’Stabat Mater van posar el punt i final al Mercat del Ram.

Imatge de la diada castellera amb els Sagals d'Osona, el Castellers de Barcelona i els Marrecs de Salt

Una mostra del treball dels gossos d'atura en un ramat

Imatge d'exemplars de vacum que es podien contemplar dins del recinte firal

Els guanyadors del concurs de Canals Porcines

Etiquetes: