23 d'abril de 2024

Vila d'Abadal manté que, tot i el que diguin PSC i ERC, donaran informació a l'Estat de les irregularitats al padró

Vila d'Abadal diu que se 'seguirà' empadronant a totes les persones que arribin a l'Oficina Municipal d'Acollida

El Ter 13 d'abril de 2010 a les 19:22
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), manté que el consistori comunicarà a la delegació del govern espanyol aquells casos de persones que vulguin empadronar-se però que presentin 'dubtes' sobre la identitat o la seva situació de residència al país. L'alcalde ha fet públic un comunicat aquest dimarts per 'puntualitzar' el que considera que són 'malentesos' i 'noticies errònies'.

Aquestes serien generades per les opinions dels representats d'ERC i el PSC, socis de govern de CiU a Vic. Aquests dos grups mantenen que el procés d'empadronament es fa igual que la setmana passada, quan encara no s'havia fet públic el dictamen d'Europa. ERC i PSC interpreten que aquell dictamen només té efectes sobre els estats.

El breu comunicat enviat des de l'alcaldia vigatana, Vila d'Abadal diu que se 'seguirà' empadronant a totes les persones que arribin a l'Oficina Municipal d'Acollida 'sigui quina sigui' la seva situació, tal i com el govern espanyol va ordenar fer el passat mes de gener però que es transmetrà informació sobre irregularitats.

El portaveu del PSC, Josep Burgaya, assegurava aquest dimarts que la resposta donada per la comissària d'Interior, Cecilia Malmström, no tindrà cap conseqüència, ni cap 'efecte pràctic' al procés de l’empadronament de Vic, al menys a curt termini. Aquesta situació només es pot modificar, tal com admet Burgaya, si l'estat espanyol a instàncies de la Comissió Europea modifica la Llei d'Estrangeria i la normativa sobre l'empadronament. Burgaya diu que la resposta de Malmström a l'eurodiputat, Ramon Tremosa (CiU), té 'molt calat' polític però 'cap efecte directe' sobre l'empadronament i sobre les atribucions dels ajuntaments respecte de la immigració. El segon tinent d'alcalde vigatà diu que, amb l'actual marc, el consistori ha de continuar 'com fins ara', aplicant les directrius fixades per l'Estat.

El regidor d'Acció Social de Vic i portaveu d'ERC, Joan López, va manifestar-se dissabte a Barcelona en la mateixa línia. López va assegurar que el compliment de la directiva europea pel que fa a la immigració no suposarà cap canvi respecte al que s'ha fet fins ara al municipi. En aquest sentit, va deixar clar que 'se seguirà empadronant a tothom' i que només quan hi hagin 'dubtes' sobre la identitat d'una persona es demanarà informació al ministeri de l'Interior.
Etiquetes:
Política Municipal