25 d'abril de 2024

L'Audiència de Barcelona torna a absoldre l'alcalde de Manlleu d'un delicte de prevaricació

El litigi es va iniciar arran del desacord per una multa imposada per l'Ajuntament als propietaris de Can Rifà

El Ter 15 d'abril de 2010 a les 10:17
Una imatge de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat
L’Audiència provincial de Barcelona confirma l’absolució de Pere Prat, d’un delicte de prevaricació. El jutjat penal de Manresa ja havia absolt l’alcalde pel setembre, però la denunciant, Mireia Vall Petitpierre, va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència pel cas de la fàbrica de Can Rifà. Ara, L’Audiència ha desestimat aquest recurs.

Els fets arrenquen l’octubre del 2002, durant l’últim mandat de Joaquim Vivas. Llavors es va iniciar un expedient per resoldre deficiències a Can Rifà, que l’Ajuntament va considerar que podien suposar un perill per la seguretat. El juliol del 2003, quan Prat feia un mes que era a l’alcaldia, es va imposar una multa coercitiva a la propietària. Llavors, ja havia mort, i l’hereva encara no havia heretat oficialment.

El decret va anar evolucionant i la filla, Mireia Vall Petitpierre, va acabar rebent una multa de 1.200 euros, que va fer que se li arribés a embargar el sou. Prat va signar el document perquè va dir que "confio plenament en els serveis jurídics de l’Ajuntament".
Etiquetes:
Sostenibilitat