26 d'abril de 2024

Manlleu és l'escenari d'una jornada sobre joventut i immigració

Eugeni Villalbí ha elogiat la bona gestió feta per l’Ajuntament de Manlleu en matèria d'immigració

El Ter 26 d'abril de 2010 a les 13:30
Una imatge de la jornada que s'ha fet a Manlleu
Manlleu ha acollit aquest dilluns una jornada sobre la "Interculturalitat en les polítiques de joventut", organitzada per la Secretaria de Joventut de la Generalitat. L’objectiu de la sessió ha estat aprofundir en les necessitats del jovent immigrat per tal de dissenyar polítiques i estratègies locals per a aquest col·lectiu.

Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat, ha explicat que el col·lectiu immigrant ja representa el 25% de la població juvenil, entre "immigrants en origen i els seus fills". L’estudi que s’ha presentat a Manlleu va ser encarregat per la Secretaria de Joventut a la Universitat Rovira i Virgili. El secretari ha afirmat que l’èxit de l’emancipació de les persones joves d’origen immigrat és clau per a la cohesió social del país.

L’estudi ha donat lloc a una guia, que aporta recursos i eines als Ajuntaments per desenvolupar polítiques que no discriminin els joves, sinó que els donin eines per a l’emancipació. Eugeni Villalbí ha elogiat la bona gestió feta per l’Ajuntament de Manlleu i ha explicat que s’ha escollit la ciutat per la seva elevada taxa d’immigració.

La jornada la clourà el Secretari per la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós. A més de presentar l’estudi i la guia, estan previstos diversos tallers temàtics. Els destinataris de la jornada són professionals de joventut i immigració, càrrecs electes, representants d’entitats i investigadors. Són presents també a la jornada l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el regidor de Joventut, Josep Mas i l’adjunt per a la Catalunya Central de la Secretaria de Joventut, Jordi Casals.

L'alcalde, Pere Prat, i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí

Una altra imatge de la sala del centre cívic

Etiquetes: