25 d'abril de 2024

La Comissió de Tonis de Taradell participa en dues produccions televisives

Han participat a la producció "Ull per ull" i "Ermessenda"

El Ter 28 d'abril de 2010 a les 11:19
Imatge del rodatge d'Ermessenda
Un d’elles s’estrena aquest divendres a la nit a TV3. Es tracta de la minisèrie "Ull per ull" que retrata la Barcelona convulsa dels anys 20. Per a l’ocasió, la Comissió de Tonis van cedir un total de 5 carruatges, 3 d’escala i 2 de vela i diversos animals. L’entitat també va participar en l’assessorament de la guarnició dels animals.

El rodatge amb el material taradellenc es va fer el novembre del passat 2009 a Barcelona i Sabadell durant 5 dies. Entre els actors protagonistes hi ha Manu Fullola, Núria Gago i Lluís Homar. El resultat d’aquesta producció es podrà veure aquest divendres a TV3 a partir de les 10 de la nit.

D’altra banda aquest passat divendres la comissió va finalitzar la seva participació en una altra producció, la minisèrie històrica 'Ermessenda' que produeix Ovideo TV i que s'emetrà també per TV3. En aquesta ocasió la Comissió ha cedit la base d’un carro que la productora ha acabat d’elaborar i també un altre de sencer.

Aquest carro del S.X ara ha passat a formar part del fons material de la Comissió i està previst que surti al carrer al proper passant dels tres Tombs. El rodatge es va fer a Girona, Sabadell i Castellà del Vallès. Entre el repartiment destaquen Lluís Homar, Laia Marull, Julio Manrique, Roger Coma i Rosa Renom, entre d'altres.

Josep Presseguer, president de la Comissió, destaca que estan molt satisfets de poder participar en aquestes produccions ja que suposa un ingressos extres per l’entitat i l’oportunitat de donar a conèixer el patrimoni.

Un dels carros

Etiquetes:
Societat