26 d'abril de 2024

El conseller d’agricultura Joaquim Llena ha inaugurat la 9a edició del congrés Europorc a Vic

En aquesta edició destaca la participació d’empreses de Filipines i Vietnam

El Ter 12 de maig de 2010 a les 14:41
Una de les ponències de l'edició 2009 de l'Europorc
L'edició 2010 d'Europorc es celebra al llarg d’aquest dimecres i dijous a l’edifici el Sucre de Vic. L'alimentació, l'ús dels antibiòtics o el tractament que s'ha fet en les cuixes dels porc per crear un producte de valor afegit seran algunes de les temàtiques que es debatran al congrés.

Aquesta cita congressista s'estructura amb dues matinals tècniques i dues tardes amb la presentació d'experiències pràctiques. El contingut del programa versarà, com en edicions anteriors, al voltant de tres grans eixos: les sessions generals, les sessions paral·leles i els contactes amb les associacions. En aquesta edició destaca la participació d’empreses de Filipines i Vietnam.

Josep Maria Cervera, director de l'àrea d'internacionalització de la Cambra de Comerç de Barcelona, considera que els governs d'aquests països han vist que, associat a la necessitat d'augmentar el consum de proteïnes, s'hi pot desenvolupar un sector que aporta 'valor' a la seva economia.

El director tècnic del congrés, Miquel Collell, explica que de les 100 milions de tones de carn de porc que es produeixen cada any al món, més de la meitat es produïda a Xina. Tot i això no hi ha a Àsia una gran industria porcina sinó que són porcs 'de darrera casa'. Això comporta el fet de no tenir garantida la seguretat alimentaria.
Etiquetes:
Economia i empresa