27 d'abril de 2024

Finalitza el 43è pelegrinatge a Lurdes d'Osona i el Ripollès

El nombre de malalts rondava els 300 entre els dos bisbats, dels quals uns 125 eren d'Osona

El Ter 14 de maig de 2010 a les 10:51
Foto de grup
Aquest dimecres a la tarda, varen arribar a Vic els pelegrins d'Osona i el Ripollès del 43è pelegrinatge a Lurdes. En total, més de 400 persones entre malalts, personal de servei i pelegrins han pogut gaudir de cinc dies de germanor, d'activitats i d'emocions, juntament amb la gent del Bages, l'Anoia i el bisbat de Solsona.

En total, han format part més de 900 persones, de les quals més de 700 formaven part del bisbat de Vic, i unes 200 del bisbat de Solsona. El nombre de malalts rondava els 300 entre els dos bisbats, dels quals uns 125 eren d'Osona.

Pel que fa a les activitats s'han realitzat pràcticament les de cada any començant el diumenge dia 9 amb la missa internacional a la basílica subterrània de Pius X i la fotografia general del Pelegrinatge; i acabant el dimarts dia 11 amb un acte lúdic realitzat per el jovent, i el comiat a la Verge des de l'altra riba del riu Gave. No han faltat l'espectacular processó de torxes, la passada i la missa a la Gruta, la processó del Santíssim o la missa de joves entre altres.

Enguany però, hi va haver un acte nou en motiu del lema que el santuari ha posat aquest any: "Fem el senyal de la creu amb Bernadette". Des de l'hospitalité del santuari, es va proposar a totes les peregrinacions que fessin una creu i la decoressin com volguessin, i un cop a Lurdes es plantaria quedant a l'esplanada durant tot l'any. Els bisbats de Vic i Solsona, en varen fer una de colors, combinant també fotografies i rètols d'edicions anteriors. Després de presidir cada acte, la creu es va plantar el darrer dia al principi de l'esplanada.

Aquest pelegrinatge ha estat presidit enguany per el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova. L'any vinent, les dates del pelegrinatge seran del 28 de maig a l'1 de juny de 2011.
Etiquetes:
Societat