24 d'abril de 2024

Diumenge es van celebrar els actes de commemoració del Pacte dels Vigatans

En l'acte es van lliurar els VI Premis literaris Pacte de Sant Sebastià que convoca el Consell de Joventut de Riuprimer

El Ter 18 de maig de 2010 a les 10:35
Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural a nivell nacional
El passat diumenge, dia 16 de maig, es van celebrar els actes de commemoració de l'Acord dels Vigatans a l'ermita de Sant Sebastià, situada a la comarca d'Osona. Aquest any, les entitats organitzadores van ser l’Òmnium Cultural d’Osona i el Consell de Joves de Riuprimer.

L’acte institucional va començar a les 12 del migdia amb un parlament de la nova presidenta d’Òmnium Cultural a nivell nacional, Muriel Casals. Seguidament, es van lliurar els VI Premis literaris Pacte de Sant Sebastià que convoca el Consell de Joventut de Riuprimer. L’acte el va presentar Txevi Rovira, membre del Consell de Joventut de Riuprimer i tècnic de la Demarcació de l’Alt Ter-Garrotxa d’Òmnium Cultural.

En la categoria de prosa infantil, Bruna Vila va rebre el primer premi ex aequo pel conte: El casalot de les andròmines i, en poesia, la guanyadora va ser Alba Sainz per Entrevista a un ratolí.

En la categoria juvenil, el primer premi en prosa va ser declarat desert per part del jurat, i, en poesia, Natàlia Rodés va ser qui va guanyar en aquesta edició.

En categoria sènior, Ramon Esquerré va obtenir el primer premi de prosa per La Nina de Fes i, en poesia, Bruna Generoso va guanyar amb Colors a l’aigua.

El premi especial Llorenç Tomàs també es va declarar desert per part del jurat.

Tot seguit, el president d'Òmnium Cultural d'Osona, Jeroni Vinyet, va explicar el significat de la commemoració de l'efemèride i es va procedir a fer l'acte del lliurament de custòdia de la flama dels vigatans, que aquest any quedarà a mans de Carla Barnera.

Durant la celebració del Pacte dels Vigatans

Etiquetes:
Cultura